Elektrisch autodelen gelanceerd in Beersel

Elektrisch autodelen gelanceerd in Beersel


Beersel behoort tot de pioniers. Partago zorgt voor een uitzonderlijk lanceringsaanbod.

Foto: hdd.
Beersel -
Zaterdag 10 november werd elektrisch autodelen gelanceerd in Beersel. De burgercoöperatie Partago onderzocht de voorbije maanden in samenwerking met de gemeente Beersel of er voldoende interesse is voor autodelen in Beersel. Na verschillende succesvolle buurtavonden werd beslist om een eerste elektrische deelwagen te plaatsen op de parking aan het station van Huizingen.

Op deze locatie bevindt zich immers een elektrische laadpaal en een treinstation en lieten buurtbewoners weten heel concreet geïnteresseerd te zijn om deze wagen te gebruiken. Elektrisch autodelen is niet alleen goed voor het milieu en de luchtkwaliteit, het is ook heel wat goedkoper dan een eigen wagen bezitten. Aankoop, onderhoud, verzekeringen, benzine, keuring, belastingen… een eigen auto kost jaarlijks gemiddeld twee maandlonen. Wie niet dagelijks met de wagen rijdt kan met autodelen dus heel wat geld besparen. 

De gemeente Beersel faciliteert de opstart van elektrisch autodelen omdat elektrisch autodelen bijdraagt tot een vermindering van de uitstoot van fijn stof en CO2. Schepen Veerle Leroy(sp.a-Groen): “Een en ander is mee het gevolg van het ondertekenen van het burgemeestersconvenant. En we mogen er prat op gaan. In Beersel is er al heel wat ten goede gewijzigd.”

Partago- dat ijvert voor meer propere lucht, meer plaats en meer rust-  heeft ook heel wat in aanbieding als lanceringsaanbod in Beersel : “Word lid in december en ontvang dubbel zo veel rijtegoed met je eerste aankoop.; Bij inschrijving  dient men wel “actieBeersel” te vermelden.

Meer info op: beersel.partago.be .