Gelijkspel Leicester in eerste thuiswedstrijd sinds overlijden eigenaar

Leicester City heeft zaterdag de eerste thuiswedstrijd sinds het overlijden van voorzitter en eigenaar Vichai Srivaddhanaprabha met 0-0 gelijkgespeeld tegen Burnley. Net als vorige week in de uitwedstrijd tegen Cardiff City was er een groots eerbetoon voor de Thai.

De spelers van Leicester deden hun warming-up in shirts met “Khun Vichai, forever in our hearts” en die tekst was ook te lezen rond het logo van de wedstrijdshirts en op de witte sjaals die alle supporters kregen.

Voordat er werd afgetrapt was er een videopresentatie over Srivaddhanaprabha te zien in het King Power Stadion en er werd twee minuten stilte gehouden.

De familie van Srivaddhanaprabha, die op zaterdag 27 oktober op 61-jarige leeftijd om het leven kwam bij een helikoptercrash naast het stadion, was uiteraard ook aanwezig. Zij zagen de Algerijn Rachid Ghezzal namens Leicester halverwege de eerste helft op de lat schieten tegen Burnley. Gescoord werd er niet.

Srivaddhanaprabha was sinds 2010 eigenaar van Leicester, dat in 2016 verrassend de titel pakte in de Premier League. Hij was een van de vijf slachtoffers van de helikoptercrash en is begraven in Thailand. De selectie van Leicester was daarbij aanwezig. Op termijn zal Leicester Srivaddhanaprabha eren met een standbeeld bij het stadion.

Door het gelijkspel tegen Burnley staat Leicester na twaalf wedstrijden tiende in de Premier League met zeventien punten. Burnley heeft acht punten minder en is de nummer vijftien. 

Aké onderuit met Bournemouth

Oranje-international Nathan Aké verloor zaterdag met Bournemouth met 2-1 op bezoek bij Newcastle United. De Venezolaan Salamón Rondón maakte voor rust beide goals voor de thuisploeg, die pas zijn tweede zege van het seizoen boekte. In de blessuretijd van de eerste helft scoorde de Colombiaan Jefferson Lerma voor Bournemouth.

Aké maakte de negentig minuten vol bij Bournemouth, dat keurig zesde staat. Newcastle is de nummer veertien.