Liet Club Brugge goudhaantje door de vingers glippen?

Club Brugge plukte op het einde van de zomermercato Kaveh Rezaei weg bij Sporting Charleroi. Daar hoorde een stevige transfersom bij, van vijf miljoen euro. Rezaei wist nog niet veel potten te breken. Zijn opvolger Victor Osimhen doet het wel goed bij Charleroi. De 19-jarige spits werd in augustus doorgestuurd bij Club!

“Victor legde begin augustus medische testen af bij Club Brugge, maar die waren niet bevredigend voor de club”, zegt Osimhens zaakwaarnemer Jean-Gérard Benoît Czajka in La Dernière Heure. “Club was van mening dat Victor op fysiek vlak niet klaar was. Dat kwam mede door een malaria-aanval. Daardoor miste hij de voorbereiding bij Wolfsburg.”

“In Brugge dachten ze dat het drie à vijf maanden zou duren vooraleer Victor op niveau zou zijn. Ook Zulte Waregem, waar Victor enkele dagen eerder ging testen, dacht er zo over”, benadrukt Czajka.

Bij Charleroi was het wel raak. De Zebra’s hadden na het plots vertrek van aanvalsleider Kaveh Rezaei – naar Club Brugge – dringend een nieuwe spits nodig. Mehdi Bayat en co beslisten dan maar om Osimhen te nemen.

“Bij Charleroi hebben ze simpelweg naar het medische advies van Wolfsburg geluisterd”, zegt Czajka. “In Duitsland wisten ze dat het amper drie weken zou duren vooraleer Victor opnieuw naar zijn beste niveau zou toegroeien. En dat is het geval geweest.”
“Het is wel duidelijk dat Club Brugge ongelijk had”

Vanavond kijkt Osimhen de ploeg die hem niet hoefde in de ogen. “Het spreekt voor zich dat hij aan Club Brugge wil laten zien dat ze een grote fout hebben gemaakt door hem niet te halen. Victor is erg gemotiveerd om zich te tonen, al koestert hij geen wrok tegenover de mensen van Club. Al is het nu wel duidelijk dat ze in Brugge ongelijk hadden.”

Wie in dit verhaal uiteindelijk gelijk zal krijgen, blijft afwachten. Momenteel heeft Rezaei nog geen impact gehad op het spel van Club Brugge, terwijl hij de landskampioen wel zo’n 5 miljoen euro kostte. Osimhen stond tot dusver al vijf keer aan het kanon in negen wedstrijden, maar moet wel nog bevestigen.