Memphis helpt Lyon met twee doelpunten en twee assists aan zege

Memphis Depay heeft zaterdag in de Ligue 1 een hoofdrol voor zich opgeëist in de uitwedstrijd van Olympique Lyon tegen Guingamp. De Oranje-international leidde zijn ploeg met twee doelpunten en twee assists naar een 2-4-overwinning.

Lyon kwam na iets meer dan twintig minuten wel op achterstand door een treffer van Marcus Thuram, de zoon van voormalig Frans international Lilian Thuram. Na ruim een uur spelen bracht Houssem Aouar de bezoekers langszij op aangeven van Memphis.

Vijf minuten later zorgde Memphis na een combinatie met Aouar zelf voor de 1-2. De Nederlander breidde de marge kort daarna met een schitterende vrije trap in de kruising verder uit.

Thuram bracht uit een penalty de spanning weer terug, maar zes minuten voor tijd vergrootte invaller Maxwel Cornet de voorsprong weer. De Ivoriaan, die koud in het veld stond, tikte binnen uit een voorzet van Memphis.

De 24-jarige aanvaller deed de hele wedstrijd mee bij Lyon. Kenny Tete werd een kwartier voor tijd gewisseld bij de thuisploeg. De rechtsback kwam voor het eerst in actie in de competitie.

Memphis neemt revanche op kritiek

Memphis nam met zijn doelpunten en assists revanche op de harde kritiek die hij kreeg na het midweekse Champions League-duel met 1899 Hoffenheim (2-2). Trainer Bruno Génésio nam het vrijdag op voor de Nederlander.

Door de overwinning verstevigt Lyon de vierde plaats. Paris Saint-Germain, dat zondag op bezoek gaat bij AS Monaco, gaat stevig aan kop in de Ligue 1 en is na twaalf wedstrijden nog zonder puntenverlies.

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Ligue 1