Queen waarschuwde Harry om "divagedrag" Meghan Markle, na stevig eisenpakket


Ze mag er dan oogverblindend hebben uitgezien tijdens haar sprookjeshuwelijk met prins Harry, het eisenpakket dat Meghan Markle vooraf had ingediend, was enorm. Dat vertellen bronnen uit het Britse Koningshuis aan auteur Robert Jobson. En dat leidde vooral bij koningin Elizabeth tot de nodige irritaties.

De druppel die de emmer deed overlopen, was een diadeem. Meghan zou immers druk gepalaverd hebben over welk schitterend juweel het hare zou zijn op het prinselijk sprookjeshuwelijk. Ze had haar zinnen gezet op een tiara met smaragden en had prins Harry al ingeschakeld om het sieraad op haar huwelijk te kunnen dragen. 

Maar Queen Elizabeth II liet zich niet zomaar doen. Ze besloot zelf welke diadeem het zou worden (een diamanten en platina hoofdsieraad, red.), ondanks het feit dat Harry aan het koninklijk personeel zou hebben gezegd dat “Meghan krijgt wat ze wil”. Harry zou naar verluidt meteen uit zijn slof geschoten zijn. 

Al hield dat de Queen natuurlijk niet tegen. Ze zou in hoogst eigen persoon een waarschuwing hebben gegeven aan haar kleinzoon, over Meghans “moeilijke houding” en “divagedrag”. Met een verhitte discussie tot gevolg, waarin Elizabeth de prins duidelijk maakte dat Meghan op haar tellen moest passen en dat ze zich aan het familieprotocol diende te houden. “Meghan kan niet alles krijgen wat ze wil. Ze draagt het tiara dat ze van mij krijgt”, zou ze gezegd hebben. Dat schrijft auteur Robert Jobson in zijn nieuwe boek ‘Charles at 70’.