Spookrijder om het leven gekomen

Spookrijder om het leven gekomen

(themabeeld)

Foto:
shutterstock


Een spookrijder die vannacht op een scooter op de E17 in het West-Vlaamse Marke reed, is om het leven gekomen bij een frontale botsing.

Omstreeks vier uur vannacht kregen de hulpdiensten de melding van een spookrijder op een scooter op de E17 in de richting van de Franse grens. Vijf minuten volgde al het bericht van een frontale botsing in Marke, een deelgemeente van Kortrijk, net voor de verkeerswisselaar met de E403.

Een Franse chauffeur was frontaal in botsing gekomen met de spookrijder, die op slag dood was. De Franse autobestuurder was niet gewond maar wel in shock. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

Door het ongeval was de E17 even afgesloten voor alle verkeer, en ontstond er een lange file. Kort voor half zeven vanmorgen was er opnieuw één rijstrook beschikbaar.