Velg-gate: Ferrari houdt vol dat oplossing Mercedes illegaal is

De koelgaten in de velgen van Mercedes, waarmee het team tijdens de eerste en tweede vrije training voor de Grand Prix van Brazilië reed, blijven de gemoederen op de paddock bezig houden aangezien Ferrari vol blijft houden dat de gevonden oplossing illegaal is.

Sinds de Grand Prix van België rijdt Mercedes met geperforeerde velgen om extra koeling van de remmen mogelijk te maken. De velgen werden door de FIA in eerste instantie legaal verklaard in Austin en later ook door de stewards in Mexico, maar Ferrari , meer bepaald technisch directeur Mattia Binotto, blijft ageren tegen de velgen. In Brazilië zouden de stewards opnieuw een oordeel over de legaliteit moeten vellen, maar Mercedes heeft inmiddels besloten de velgen gedurende de rest van het weekend niet meer te gebruiken, aldus Auto, Motor und Sport.


Wedstrijdleider Charlie Whiting is blij met de beslissing van Mercedes. ‘Het voorkomt een protest van Ferrari en daarmee een herhaling van zetten’, zegt de wedstrijdleider van de FIA. ‘We moeten hier een eind aan maken door duidelijkheid in de reglementen te scheppen.’ (Foto: Mercedes AMG F1 Team)