Week in beeld: bloemblaadjes, bosbranden en een botsing

De Amerikanen gaan afgelopen week naar de stembus voor de tussentijdse verkiezingen. De Republikeinen houden de meerderheid in de Senaat. De Democraten winnen de strijd om het Huis van Afgevaardigden.

Na de verkiezingen ontstaat er commotie in de media na een botsing tussen president Trump en CNN-verslaggever Acosta. Na een onstuimige persconferentie trekt het Witte Huis de toegangspas van de journalist in.

Verder nemen nabestaanden van passagiers en bemanningsleden van het vliegtuig van Lion Air afscheid op de plek waar het toestel is neergestort, wordt op veel plaatsen het einde van de Eerste Wereldoorlog herdacht en krijgen we tientallen foto’s binnen van mooie kleurrijke zonsopgangen. Dat en meer in de week in beeld.

Meer mooie nieuwsfoto’s zien? Download dan onze Google Chrome-plugin. Iedere keer als je een nieuw tabblad opent in de browser Chrome, zie je een door ons geselecteerde nieuwsfoto.

In New York hebben weer zo’n 50.000 mensen de marathon gelopen. De Ethiopiër Lelisa Desisa liep de 42,195 kilometer het snelst: hij deed er 2 uur, 5 minuten en 59 seconden over
Reuters

Amerikaanse soldaten zetten prikkeldraad neer bij de grens met Mexico. De eerste groep migranten is aangekomen in Mexico City. Trump wil de karavaan tegenhouden en heeft daarom 5000 militairen naar de grens gestuurd
Reuters

Familieleden strooien rozenblaadjes in de Javazee. Vorige week stortte daar een passagiersvliegtuig van Lion Air neer. Alle 189 inzittenden kwamen om het leven
Reuters

Een dag voor de midterms moedigen aanhangers van president Donald Trump hem aan, bij een campagnebijeenkomst in Indiana
Reuters

We kregen deze week tientallen weerfoto’s binnen van de kleurige luchten bij zonsopgang. Deze is gemaakt bij de Houtribdijk bij Enkhuizen
NOS Ooggetuige | Gerard Botman

De Democraten Rashida Tlaib uit Michigan en Ilhan Omar uit Minnesota worden de eerste moslima’s in het Huis van Afgevaardigden. “Ik sta hier als eerste gekleurde vrouw die onze staat vertegenwoordigt en als eerste vrouw met hoofddoek in het Congres”, zei Omar trots na haar overwinning
Reuters

72.396 poppetjes zijn neergelegd in het Olympic Park in Londen. De figuurtjes zijn onderdeel van de tentoonstelling ‘Shroud of Somme’. Elk poppetje staat voor een gesneuvelde soldaat in de Eerste Wereldoorlog waarvan het lichaam nooit gevonden is
Reuters

Medewerkers van het Lloyds gebouw in Londen strooien klaproosblaadjes in herdenking van de Eerste Wereldoorlog
Reuters

De Amerikaanse president Trump en CNN-verslaggever Jim Acosta zijn met elkaar in botsing gekomen over opmerkingen van de president over migranten die naar de VS onderweg zijn. Woensdag trok het Witte Huis daarom de toegangspas van de journalist in
Reuters

De Amerikaanse staat Californië heeft op verschillende plekken te kampen met zware bosbranden. Het stadje Paradise is helemaal vernietigd. Er vielen minstens negen doden, 35 mensen worden nog vermist
HH | AP

Taakstraffen en een enkele voorwaardelijke celstraf legde de rechter op aan de Friezen die vorig jaar de snelweg bij Joure blokkeerden. Een man verkleed als Sinterklaas tilt demonstratief zijn tabberd op en laat zijn klompen zien. “Ik kom uit Spanje, maar ik pas me aan, aan de Nederlandse cultuur.”
ANP

Bij een aanslag in een bar in de Amerikaanse plaats Thousand Oaks, bij Los Angeles, zijn twaalf doden gevallen. Een veteraan liep de Borderline Bar and Grill binnen en begon te schieten
AFP

We hebben de week ook samengevat in een video:

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Dit was de Week