Worden gaming phones een trend?! Xioami doet mee

Auteur: ,
gepost 10-11-2018 om 11:12
4 Reacties

Waar Asus en Razer over-de-top modellen uitbrengen, komt Xiaomi met een budget gaming phone.

Ik heb moeite om het te begrijpen, maar steeds meer merken komen met toegewijde gaming smartphones inclusief speciale gadgets die het gamen nog prettiger maken. Ook Xiaomi gaat de smartphonegamers proberen over te halen met de Black Shark. Dit kan ‘ie allemaal.

De zwarte haai wordt uitgerust met een Snapdragon 845, een van de betere (gangbare) high-end processoren van dit moment. Verder heeft het toestel een Adreno 630 GPU, 8 GB RAM, 128 GB opslagruimte (niet uitbreidbaar?!) en een batterij van 4000mAh. Het scherm is ongeveer 6-inch en heeft een resolutie van 2160×1080.

Maar de Black Shark zou geen gaming smartphone zijn zonder over-de-top te gaan. Volgens Xiaomi heeft hij namelijk ’s werelds eerste liquid cooling-systeem in een smartphone. Hierdoor zou de performance van de processor (tot 2,8 GHz) met relatief lage temperaturen kunnen worden opgevoerd.

Verder is het Chinese merk niet te beroerd om er een leuke gadget bij te leveren, en wel een controller die je aan de telefoon aansluit. Nou ja, controller is een groot woord, want met de module krijg je er een thumbstick bij (om mee te lopen), maar verder geen fysieke knoppen of zo.

Nu, aan de ene kant is dit daarmee een behoorlijk karige toevoeging, maar aan de andere kant ben ik sowieso tegen dergelijke hulpmiddelen omdat je een oneerlijk voordeel hebt in vergelijking met je plebs tegenstanders die alles met virtuele knoppen moeten doen en zo een hoop schermruimte opofferen. Daarnaast is het behoorlijk achterlijk dat het toestel geen uitbreidbaar geheugen heeft. Als je al toegewijd gaat gamen op je smartphone, dan wil je toch zoveel mogelijk games kunnen opslaan? Okay, de Asus ROG heeft dat ook niet, maar die komt tenminste nog in een uitvoering met 512 GB opslagruimte.

De Black Shark is al een half jaar uit in China, maar komt op 16 november naar een hoop landen in Europa, waaronder ook Nederland en België. Over de Black Shark Helo heeft het bedrijf nog niets gezegd. In principe is dat de Pro-versie van de Black Shark met meer RAM en een iets eleganter design. Hoeveel het toestel precies gaat kosten is niet bekend, maar geschat wordt dat hij voor zo’n €400 euro over de toonbank gaat. Niet slecht, dus.

Voor datzelfde geld heb je al een current gen console waar je Red Dead Redemption 2 op kunt spelen, maar hey, Fortnite is ook leuk…

Foto @Xiaomi