Yoni Buyens bezorgt Lierse Kempenzonen kostbare uitzege

De tandem De Herdt-Spaenhoven had in Seraing geen plaats meer in de basiself voor Senne Vits, Olivier Schops, Wout Bastiaens en Nick Kuijlaars. Jarno Molenberghs, Francesco D’Onofrio en de uit schorsing terugkerende Bo Geens en Simon Vermeiren waren hun vervangers. Na een week van intensieve tactische scholing schakelde het trainersduo om naar zijn vertrouwde 4-2-2-2.

De nieuwe richtlijnen leken er aanvankelijk al vrij goed ingeslepen bij Lierse, want de Pallieters begonnen goed aan hun opdracht in het Luikse en Pierrot moest vroeg in de match al een bal van Da Silva van de lijn halen. Maar ook Seraing kreeg al gauw een dot van een mogelijkheid. Op aangeven van Sambu schoof Gueye van in de kleine rechthoek toch nog onbesuisd naast. Heel Lier haalde opgelucht adem en nam zijn zaak ook opnieuw in handen. Molenberghs werd nog afgestopt op weg naar doel, Boulaouali zag een poging afgeblokt worden en Vermeiren mikte een vrijschop over. Op het halfuur was het toch raak, toen Vermeiren een al te opzichtig por van Pierrot in de zestienmeter kreeg te verduren en de bal op de stip ging. Buyens zette de penalty feilloos om. Met die kleine bonus leken de Lierenaars ook de rust te halen, maar andermaal schoot Lierse Kempenzonen zichzelf in de voet. Dom balverlies van Da Silva leidde alsnog tot de gelijkmaker van Gueye. En dus dook Lierse alweer met een mentale afknapper de pauze in.

Alweer Buyens

Na de pauze viel er aanvankelijk veel minder te beleven, al waren de beste mogelijkheden nog wel voor de bezoekers. Vermeiren dreigde met een hakje, Buyens mepte de rebound over. Maar de beste kans was nog voor Boulaouali, die zijn kopbal op assist van Da Silva gepareerd zag door Mignon. In een sterk slotkwartier haalde Lierse Kempenzonen toch nog zijn slag thuis. Eerst zagen de Pallieters nog een doelpunt afgekeurd worden, maar twaalf minuten van het einde was het toch prijs. Mignon kreeg een streep van Sols net niet onder controle en alweer Buyens tikte de rebound simpel binnen. Aan de overzijde moest Geens op een kopbal van Faye de driepunter nog overeind houden. Al kreeg Boulaouali op aangeven van Kuijlaars ook nog de 1-3 op de slof gelegd.

SERAING: Mignon, Faye, Pierrot, Kilota, Impagnatiello, Hanrez, Al Badaoui, Deville (85’ Choukri), Mouhli (85’ Admi), Sambu, Gueye.

LIERSE KEMPENZONEN: Geens, D’Onofrio, Van der Veken, Wils, Nelissen, Sols, Buyens, Molenberghs (88’ Janssen), Da Silva (71’ Kuijlaars), Boulaouali, Vermeiren (91’ Bastiaens).

DOELPUNTEN: 31’ Buyens (strafschop) 0-1, 45’ Gueye 1-1, 78’ Buyens 1-2.

GELE KAARTEN: 32’ Gueye, 61’ Mouhli, 67’ D’Onofrio.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Claes.

TOESCHOUWERS: 1.200.