"Als Standard echt stappen vooruit wil zetten, zoeken ze best een andere keeper"

Standard verraste anderhalf jaar geleden door Guillermo Ochoa als nieuwe doelman binnen te halen. De Mexicaan kwam binnen met een reputatie nadat hij in 2014 nog schitterde op het WK, maar ondertussen lijkt nog niet iedereen overtuigd van zijn kwaliteiten.

Ook Jos Beckx heeft nog zijn twijfels. “Ochoa hoort bij de betere keepers in België. Hij is heel snel tegen de grond en sterk in één tegen één situaties. Maar als Standard echt stappen vooruit wil zetten, kijkt het op termijn best uit naar een andere doelman”, stelt de bekende keeperstrainer in Het Belang van Limburg.

“Het probleem van Ochoa is hoge ballen. Vorig seizoen zag hij er in beide matchen tegen STVV niet goed uit op een hoge bal en viel er een goal uit.”