Chaos in Copa Libertadores: zondag finale in Madrid, maar Boca Juniors wil

Chaos in Copa Libertadores: zondag finale in Madrid, maar Boca Juniors wil winnen voor de rechtbank


Carlos Tevez van Boca

Foto: REUTERS


De heenwedstrijd in la Bombonera op 11 november eindigde op 2-2. Op 24 november moest normaal de return volgen, maar die werd uitgesteld omdat River-aanhangers onder meer de spelersbus van Boca bestookten. Omdat de onrust bleef aanslepen, besliste de Zuid-Amerikaanse Voetbalconfederatie Conmebol om de wedstrijd te verplaatsen naar Madrid.

LEES OOK. Waarom River Plate zijn thuiswedstrijd tegen Boca Juniors op 12.000 kilometer van Buenos Aires moet spelen

Boca liet eerder al blijken niet helemaal akkoord te gaan met de beslissing en wil nu naar het TAS stappen. “Ons juridisch departement werkt aan een dossier om in te dienen bij het TAS”, verklaarde Royco Ferrari vanuit de Spaanse hoofdstad. “We hebben eerder al gezegd dat als de beslissing van de Conmebol ons niet beviel, we naar het TAS zouden gaan.” Een andere, anonieme official van de club verklaarde ook dat het resultaat van de match die beslissing niet zou veranderen: of Boca nu wint of verliest in Madrid, het wil de zaak sowieso bij het TAS.

De twee rivalen uit Buenos Aires staan voor het eerst tegenover mekaar in de finale van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League.

(belga)