De Condé: "Dat is het strafste wat Clement deed"

Op 23 december 2017 debuteerde Philippe Clement als T1 bij Racing Genk. Een klein jaar later staan de Genkies aan kop in de Jupiler Pro League, zit het in de kwartfinales van de Beker van België en is de kans op Europese overwintering erg groot. Technisch directeur Dimitri De Condé is in de wolken met trainer Philippe Clement.

“Het strafste wat hij echter verwezenlijkt, is dat hij niet alleen voor resultaten helpt zorgen maar KRC Genk ook nog eens attractief laat voetballen. Volledig via de stijl, die wij als club willen uitstralen. Hij gaat altijd uit van de eigen kracht en voegt daar op het juiste moment een beetje realisme aan toe. Het is heel fijn samenwerken met Philippe, we staan heel dicht bij mekaar. Het is ook een open relatie, hij weet heel goed wat wel en niet mogelijk is voor deze club. Je zal hem nooit als een ouderwetse coach horen roepen van zo is het en niet anders”, aldus Dimitri De Condé tegenover Het Belang van Limburg.

Na zeventien speeldagen voert Racing Genk de rangschikking aan in de Jupiler Pro League. De troepen van Philippe Clement tellen 38 punten. Mits winst tegen KV Kortrijk vergroot Genk de kloof met concurrent Club Brugge tot zeven punten.