Dortmund klopt Schalke in Kohlenpott-derby

Borussia Dortmund is in de Bundesliga nog altijd ongeslagen. De koploper won zaterdag de Kohlenpott-derby bij Schalke 04: 1-2. Bayern München versloeg FC Nürnberg met 3-0 en rukte van de vierde plaats op naar de tweede.

Schalke, dat de derby vorig jaar nog met 2-0 won, vergat bij een vrije trap van Marco Reus in de beginfase Thomas Delaney te dekken en de Deen kon vrij inkoppen.

Guido Burgstaller was na een half uur dicht bij de gelijkmaker met een schot uit de draai, maar doelman Roman Bürki redde fraai.

De 1-1 viel na rust alsnog: de arbiter vond een charge van Reus een penalty waard, die Daniel Caligiuri benutte. Een kwartier voor tijd werd Jadon Sancho matchwinner met een geplaatst schot in de verre hoek.

Robert Lewandowski na een van zijn drie treffers in de Supercup
Pro Shots

Bayern stijgt naar tweede plaats

Bayern had thuis tegen Nürnberg zijn zaakjes al snel op orde. Robert Lewandowski tekende met een achterwaartse kopbal uit een corner voor de 1-0. En na een half uur trof hij doel in de rebound van een schot op de paal van Leon Goretzka.

Franck Ribéry maakte er met een schot in de rebound na een klein uur 3-0 van.

RB Leipzig, derde na dertien speelronden, kwam er tegen SC Freiburg (dertiende) niet aan te pas. Freiburg won thuis met 3-0. Nils Petersen scoorde voor rust in de rebound en na rust benutte Luca Waldschmidt een strafschop en kopte Mike Frantz beheerst binnen.

Borussia Mönchengladbach kan de tweede plaats zondag weer heroveren als het thuis aantreedt tegen VfB Stuttgart.

Uitslagen zaterdag

Thuis Uit Uitslag
FC Bayern München 1. FC Nürnberg 3-0
FC Schalke 04 Borussia Dortmund 1-2
Bayer 04 Leverkusen FC Augsburg 1-0
SC Freiburg RB Leipzig 3-0
VfL Wolfsburg TSG 1899 Hoffenheim 2-2
Hertha BSC Eintracht Frankfurt 18.30 uur