Hattrick voor Salah bij winst van Liverpool op Bournemouth

Mede dankzij een hattrick van Mo Salah heeft Liverpool in de Premier League met 4-0 gewonnen bij Bournemouth. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die beiden in de basis stonden, neemt daardoor de leiding in de Engelse competitie over van Manchester City.

Salah maakte de 0-1 uit de rebound, waarbij hij, zo bewees de herhaling, net buitenspel stond. De 0-2 schoot de spits na rust ‘gewoon’ binnen, al schampte zijn inzet nog wel het been van Nathan Aké, die bij de gastheren van begin tot eind op het veld stond.

Steve Cook werkte de bal met een kunstzinnig, maar onbedoeld hakje achter zijn eigen keeper. Bij de vierde Liverpool-treffer gleed Salah twee keer langs doelman Asmir Begovic om daarna simpel raak te tikken.

Later vandaag kan Manchester City de koppositie weer heroveren, al wacht de formatie van manager Pep Guardiola wel een lastige opgave: een uitwedstrijd tegen Chelsea.