Hattrick voor Salah bij zege Liverpool, ook Arsenal en United winnen

Mede dankzij een hattrick van Mo Salah heeft Liverpool in de Premier League met 4-0 gewonnen bij Bournemouth. De ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, die beiden in de basis stonden, neemt daardoor de leiding in de Engelse competitie over van Manchester City.

Salah maakte de 0-1 uit de rebound, waarbij hij, zo bewees de herhaling, net buitenspel stond. De 0-2 schoot de spits na rust ‘gewoon’ binnen, al schampte zijn inzet nog wel het been van Nathan Aké, die bij de gastheren van begin tot eind op het veld stond.

Steve Cook werkte de bal met een kunstzinnig, maar onbedoeld hakje achter zijn eigen keeper. Bij de vierde Liverpool-treffer gleed Salah twee keer langs doelman Asmir Begovic om daarna simpel raak te tikken.

Later vandaag kan Manchester City de koppositie weer heroveren, al wacht de formatie van manager Pep Guardiola wel een lastige opgave: een uitwedstrijd tegen Chelsea.

Arsenal-speler Lucas Torreira scoort met een spectaculaire omhaal
AFP

Spectaculaire omhaal Arsenal

Arsenal won zaterdag in eigen huis moeizaam van Huddersfield. De Londenaren speelden niet best, maar pakten de zege met een spectaculaire omhaal van Lucas Torreira in de 83ste minuut: 1-0. Arsenal bezet nu de derde plaats in de Engelse competitie.

Manchester United was na vier wedstrijden zonder overwinning in de Premier League thuis hekkensluiter Fulham de baas: 4-1. Bij de rust stond het al 3-0. Ashley Young, Juan Mata, Romelu Lukaku en Marcus Rashford scoorden.

Met 26 punten uit zestien duels staat United op de teleurstellende zesde plaats. Fulham bleef laatste, met evenveel punten (negen) als Southampton, dat met 1-0 verloor van Cardiff City.

Pröpper en Locadia

Basisspeler Davy Pröpper en invaller Jürgen Locadia verloren met Brighton & Hove Albion bij Burnley: 1-0.