Laurens Sweeck maakt voor de tweede keer dit seizoen het zegegebaar

Sweeck duldt geen tegenstand, spannende strijd voor plek 2 en 3

Door de afwezigheid van de grote namen in Essen werden de renners vandaag niet vanaf ronde 1 naar de keel gegrepen. De wedstrijd kende een rustig openingskwartier met een ruime verkenningsperiode. 

De eerste die eens hevig aan de boom schudde, was Laurens Sweeck. Hij pakte uit met een knappe versnelling en liet de rest het nakijken. Achter Sweeck was het een komen en gaan van renners in een ruime groep, die vrijwel altijd op een lint bleef. 

Al snel werd het duidelijk dat Sweeck zijn tweede zege van het seizoen niet meer zou laten liggen. Achter hem meer spanning: onder anderen Pauwels, Meeusen, Vermeersch, Thijs Aerts, David van der Poel en Soete bleven een lange tijd bij elkaar, maar in de voorlaatste ronde vonden Vermeersch en Aernouts het welletjes geweest.

Het duo leek op weg naar plek twee en drie, maar dat was buiten Van der Poel gerekend. De “broer van” maakte het nog enorm spannend in de slotronde, maar strandde op plek drie als enige Nederlander tussen negen Belgen in de top 10. Vermeersch sprintte net sneller naar de tweede plek.

“Het verbaasde me dat ik meteen zo’n voorsprong kreeg”

“Of ik me dit seizoen al zo goed voelde als vandaag? Niet vaak, neen”, aldus Sweeck na zijn zege. “De eerste twee ronden had ik overschot, maar het verbaasde me dat ik meteen zo’n voorsprong kreeg. Nadien speelde de wind nog mee, maar het bleek genoeg.”

“Deze week had ik al een goed gevoel op stage. Nu is het nog twee weken tot de kerstperiode. Ik ben goed op dreef en ik hoop dat ook door te trekken.”

“Het is natuurlijk afwachten op de strijd met de grote drie. Dat is momenteel moeilijk in te schatten, maar ik zal er alles aan doen om top te zijn. Doelen voor de rest van het seizoen heb ik niet, al staan de kampioenschappen bij iedereen wel aangeschreven. Dat is bij mij niet anders.”

Uitslag Essen

1. Laurens Sweeck
2. Gianni Vermeersch
3. David van der Poel (Ned)
4. Jim Aernouts 
5. Tom Meeusen
6. Kevin Pauwels
7. Daan Soete
8. Jens Adams
9. Thijs Aerts
10. Tim Merlier