Moeskroen en Zulte Waregem geven elkaar geen duimbreed toe in kelderkraker

Na een dramatisch schouwspel hebben Moeskroen en Zulte Waregem billijk de punten gedeeld. Beide ploegen slaagden er gedurende negentig minuten amper in om gevaarlijk te zijn en blonken uit in slordigheden en technische fouten.

Moeskroen en Zulte Waregem hadden een gemeenschappelijke deler: allebei erbarmelijk aan het seizoen gestart en ondertussen allebei opgeschoven naar een veilige plek in het klassement. Al is dat laatste relatief, beide ploegen staan maar net boven de degradatiestreep en konden vanavond maar best winnen. Het was even onduidelijk of de wedstrijd zou doorgaan op Le Cannonier wegens de hevige regenval maar uiteindelijk kon er toch worden afgetrapt.

Regen valt met bakken uit de lucht in tegenstelling tot de kansen

De bezoekers creëerden het meeste gevaar in de openingsfase, er was al snel een kopbal van Sylla die nipt naast ging. Even later moest Butez ook ingrijpen op een hakbal van De Pauw. Op het kwartier reageerde Moeskroen met twee kansjes voor ex-Essevee speler Leye, ook Bossut kende echter geen problemen om deze onschadelijk te maken. De slordigheden stapelden zich nadien op en beide ploegen slaagden er nog amper in om gevaarlijk te zijn. Aan de rust stond het billijk nog gelijk.

Voor goed voetbal moest u vanavond niet op Le Cannonier zijn, voorlopig staat het nog 0-0.

Beterschap na de rust? Helaas.

Ook na de rust weinig animo, in het eerste kwartier was er enkel een afgeweken schot van De Pauw dat naast de kooi van Butez vloog. Met de inbreng van Buffel kwam er iets meer ‘schwung’ in het spel van de bezoekers en op twintig minuten van het einde kreeg het ook nog eens een kans toen een schicht van De Pauw tegen de buitenkant van de paal vloog. In de laatste tien minuten vloog een kopbal van Pierrot net naast, het was zowat het gevaarlijkste wat de thuisploeg in een hele wedstrijd liet zien. Na een armtierig schouwspel bleef het uiteindelijk 0-0 in deze rasechte degradatiewedstrijd.

Bijzonderheid:

Dussenne(Moeskroen) krijgt in de slotminuut nog een tweede gele kaart.