Partyschip bij havenhuis decor voor afscheid Van Peel

Partyschip bij havenhuis decor voor afscheid Van Peel


Een glunderende havenschepen liet het niet aan zijn hart komen

Foto: sdl
Antwerpen / Berendrecht-Zandvliet-Lillo -
Vrijdagavond 7 december is op het partyschip Jules Verne (afgemeerd bij het Havenhuis) havenschepen Marc van Peel uitgewuifd. Nagenoeg de hele havenwereld en afgevaardigden van vele partijen waren present.

Er werden (vooral humoristische) toespraken gehouden. Om te beginnen  door havenbaas Jacques Vandermeiren die Van Peel en zijn echtgenote Veerle geschenken overhandigde. Sandra Suykerbuyk sprak namens het personeel. Zij noemde de havenschepen een “warme baas” die zich als een familieman gedroeg en vaak pralines meebracht. De vroegere havenbaas Eddy Bruyninckx roemde Van Peel omdat hij vaak moeilijke situaties kon oplossen. Stadsdichter Maud Vanhauwaert had mooie rijmen voor de uittredende schepen.
 Burgemeester Bart De Wever zei in een toespraak dat hij tweemaal met Marc op een kartellijst stond, maar dat dit geen succes was. Aan de voorbije legislatuur bewaart hij echter de beste herinneringen. De gevierde zelf nam het woord op de hem eigen humoristische wijze. Hij noemde de periode waarin hij havenschepen was de beste uit zijn carriere.(sdl)