Promes en Sevilla morsen dure punten, AS Roma verspeelt zege

Quincy Promes heeft zaterdag met Sevilla verzuimd de koppositie in de Primera División te pakken. De Spanjaarden gaven bij Valencia in blessuretijd een zege uit handen: 1-1. Atlético Madrid won met 3-0 van Deportivo Alavés. In Italië gaf het AS Roma van Justin Kluivert een zege uit handen en maakte Amin Younes zijn debuut voor Napoli.

Sevilla kwam tien minuten na rust wel op voorsprong tegen Valencia door een treffer van Pablo Sarabia. De middenvelder toucheerde een afstandsschot van Wissam Ben Yedder en werkte de bal zo achter doelman Neto.

Die voorsprong was lange tijd veilig, maar Valencia liet zien over de langste adem te beschikken. Mouctar Diakhaby werkte in de tweede minuut van de blessuretijd van dichtbij een indraaiende vrije trap van aanvoerder Daniel Perejo binnen. Promes deed de hele wedstrijd mee bij Sevilla.

De gelijkmaker van Diakhaby was een flinke aderlating voor Sevilla, dat bij een zege de koppositie van Barcelona had overgenomen. De ploeg van trainer Pablo Machín Díez heeft nu net als de Catalanen 28 punten en staat op de tweede plek.

Atlético Madrid boekt ruime zege

Nummer drie Atlético staat ook op dat puntenaantal door de 3-0 zege op Alavés. Nikola Kalinic opende halverwege de eerste helft de score voor de ploeg van trainer Diego Simeone. De Kroaat tikte raak uit een afgemeten voorzet van oud-PSV’er Santiago Arias.

In de slotfase stelde de thuisploeg de drie punten veilig. Antoine Griezmann rondde acht minuten voor tijd een razendsnelle counter af en Rodrigo bepaalde even later uit de rebound de eindstand.

Alavés bezet knap de vierde plaats. De bescheiden formatie uit Vitoria-Gasteiz heeft vier punten minder dan Sevilla, Atlético en koploper Barcelona, dat later op zaterdag nog in actie komt. De ploeg van trainer Ernesto Valverde speelt om 20.45 uur een uitwedstrijd tegen Espanyol. 

Bekijk de uitslagen, de stand en het programma in de Primera División

AS Roma verspeelt zege in extremis

In de Serie A verspeelde AS Roma een nipte overwinning bij Cagliari: 2-2. Marco Sau tekende pas in de vijfde minuut van de blessuretijd voor de gelijkmaker in de Sardegna Arena.

Justin Kluivert begon in de basis bij Roma en verzorgde de assist bij de openingstreffer van Bryan Cristante in de dertiende minuut. De oud-Ajacied werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Vier minuten voor rust vergrootte Aleksandar Kolarov de marge met een van richting veranderde vrije trap.

Daarmee leken de drie punten binnen voor AS Roma, maar niks bleek minder waar. Artur Ionita maakte er vijf minuten voor tijd nog 1-2 van, wat het begin was van een zenuwslopende slotfase. Daarin kreeg Cagliari liefst twee keer rood, maar pakte de laagvlieger dankzij een treffer van Sau in extremis wel een punt.

Voor AS Roma, dat de zevende plek inneemt, betekende het gelijkspel bij Cagliari de vierde wedstrijd op rij zonder overwinning. De ploeg van trainer Eusebio di Francesco wist de laatste weken niet te winnen van Udinese (1-0), Real Madrid (0-2, Champions League) en Internazionale (2-2).

Younes debuteert bij winnend Napoli

Napoli won eerder op zaterdag overtuigend van Frosinone. Piotr Zielinski en Adam Ounas kwamen voor rust al te scoren, waarna oud-Ajacied Arek Milik in de 68e en 84e minuut doel trof en de eindstand zo op 4-0 bepaalde.

Zijn voormalige ploeggenoot bij Ajax Amin Younes viel na 73 minuten in bij Napoli en maakte zijn officiële debuut voor de Italiaanse topclub. De vleugelspeler kwam afgelopen zomer transfervrij over van Ajax, maar miste bijna de hele eerste seizoenshelft door een gescheurde achillespees.

De laatste officiële wedstrijd van Younes dateerde van 4 maart, toen hij een half uur meedeed in de verloren competitiewedstrijd tegen Vitesse (3-2). De Duitser speelde daarna geen minuut meer voor Ajax vanwege een disciplinaire schorsing.

Door de ruime zege verkleint Napoli het gat met koploper Juventus weer naar acht punten. ‘De Oude Dame’ won vrijdagavond de topper tegen Internazionale met 1-0. Nummer drie Inter heeft zes punten minder dan Napoli.

Bekijk het programma, de uitslagen en de stand in de Serie A