Winter in Kortrijk officieel geopend

Winter in Kortrijk opende vrijdagavond met vuurwerk op het Schouwburgplein. Bij veeleer guur weer en met een magere opkomst.

Op het Schouwburgplein vind je het kerstdorp: 8 grote en 24 kleine chalets. Eén is gereserveerd voor wie houdt van warm en knus. De verlichting komt zelfs speciaal uit Nederland.

Op de Grote Markt staat een winterfoor en vind je een ijspiste van 450 vierkante meter, een winterterras en een bar. Er wordt vooral geprobeerd sfeer te creëren. De stad werd daarvoor bijgestaan door de organisatoren van vier winterbars. Papaga Pop-Up vind je in de Rijselsestraat, Sibäria in de vroegere Limelight in de Persijnstraat, Wünderbar in De Blauwe Hoeve langs de Doorniksesteenweg en Moose op Hoog Kortrijk in de Kennedylaan. Ze trekken vooral het jong volk aan. Moose kende al problemen met agressievelingen en moet oppassen voor sluiting. Sibäria moet letten op overdreven lawaai want een buur heeft soms klachten.Winter in Kortrijk loopt tot eind dit jaar. De ijspiste blijft de hele kerstvakantie. Het kerstdorp is gesloten op dinsdag 25 december.

Vuurwerk gaf de officiële opening van Winter in Kortrijk een feestelijk karakter.loh

Het is de laatste Winter in Kortrijk die georganiseerd wordt door FiK. De vzw verruimt haar activiteiten en zal op een andere manier werken en wellicht ook van naam veranderen. Hoe dat in zijn werk gaat, moet nog uitgemaakt worden.

“De organisatie zijn we ondertussen al wat gewoon”, zegt schepen van Evenementen Kelly Detavernier (N-VA).

Ze verwijst ook naar de andere feestpleinen en de koopzondagen in onze stad. “Die moeten ook veel mensen naar onze stad brengen.”

Je kan met vrienden een chalet huren. Lekker knus en droog.loh