Zoekt Standard beter andere keeper?

Guillermo Ochoa begon sterk aan het seizoen, met goed voetenwerk en enkele fraaie reddingen. De Mexicaanse international kent echter net als de veldspelers ook mindere dagen. Het gaat op en neer. Heeft Standard een betere doelman nodig om een stap hogerop te kunnen zetten?

Volgens voormalige keeperstrainer Jos Beckx (ex-Standard en STVV) doen de Rouches er goed aan uit te kijken naar een nieuwe goalie.

“Ochoa hoort bij de betere keepers in België. Hij is heel snel tegen de grond en sterk in één tegen één situaties”, stelt Beckx in Het Belang van Limburg. “Maar als Standard echt stappen vooruit wil zetten, kijkt het op termijn best uit naar een andere keeper. Het probleem van Ochoa zijn de hoge ballen.”

De 33-jarige Ochoa kwam afgelopen zomer in beeld bij Napoli. Standard wou echter alleen meewerken bij een hoger bod. De voormalige doelman van América, Ajaccio, Malaga en Granada heeft een aflopend contract op Sclessin. Daar hoort echter een optie voor een derde seizoen bij.