Camera's aan scholen in plaats van eentje op gemeenteraadGlabbeek -
Glabbeek verkiest te investeren in straatcamera’s die de veiligheid ten goede komen in plaats van een installatie te kopen die enkel zouden dienen voor het live streamen van de gemeenteraad.

De gemeente Glabbeek deed onderzoek naar de kostprijs van het live streamen van de gemeenteraad via de plaatsing van camera’s in de raadzaal. Hiervoor zou de raadszaal volledig moeten aangepast worden met een nieuwe installatie en kost deze investering ruim 120.000 euro. Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij): “Deze peperdure investering gaan we dus niet doen, want voor dit fors bedrag kopen we in Glabbeek trajectcontrole met ANPR-camera’s voor aan de schoolpoorten van Glabbeek, Bunsbeek en Kapellen. De kostprijs van deze camera’s die de verkeersveiligheid ten goede komen beloopt 130.000 euro.”

 Bij de kosten om gemeenteraden live op het internet te brengen moet je nog het loon tellen van een personeelslid dat extra aanwezig dient te zijn tijdens de gemeenteraden. Wel wil de gemeente 15.000 euro investeren in een nieuwe geluidsinstallatie met microfoons voor elk raadslid, waarbij een geluidsopname gemaakt wordt van alle tussenkomsten.