Euronext lanceert bod op beursuitbater Oslo

Aandeelhouders kunnen hun stukken in eerste instantie tot het slot van de beurs op 11 februari aanbieden. Als het nodig is wordt de termijn verlengd. Euronext zegt al meer dan de helft van de aandelen toegezegd te hebben gekregen.

Als de deal doorgaat, dan heeft Euronext straks van zes Europese landen de nationale aandelenbeurs in handen. De onderneming is ervan overtuigd dat de beurs van Oslo een goede versterking vormt, onder meer door de expertise van de Noren op het gebied van oliediensten en scheepvaart.

Begin januari nodigden de Noren nog mogelijke tegenbieders uit om met een bod op de proppen te komen. Volgens de uitbater van de aandelenmarkt in Oslo konden niet alle relevante partijen deelnemen aan het biedingsproces vorige maand. Het bedrijf riep zijn aandeelhouders ook op niet op het bod in te gaan tot het moment dat de Noren met een advies komen in de richting van de aandeelhouders. Dat advies komt uiterlijk eind februari.