Geplaagde Andy Murray verlaat Melbourne na titanenslag

Roberto Bautista

set

Andy Murray

Murray sukkelt al heel lang met pijn aan zijn heup. Een operatie vorig jaar bracht geen soelaas. De dubbele olympische kampioen, die 5 keer de finale haalde in Melbourne, is uit de top 200 gevallen. Enkele dagen geleden kondigde hij aan dat hij graag in Wimbledon afscheid wou nemen, maar mogelijk haalt hij zijn thuistoernooi niet.

Dat maakte evenwel de rekening van de Spanjaard Roberto Bautista-Agut niet. De nummer 24 van de wereld was geen cadeau voor de 31-jarige Murray. Na 1,5 uur stond hij 2 sets in het krijt, maar onder het oog van broer Jamie en moeder Judy én met de steun van het enthousiaste publiek toonde de drievoudige grandslamwinnaar (2x Wimbledon, 1x US Open) zijn kenmerkende strijdlust.

Twee uur en 2 tiebreaks later stonden de bordjes weer gelijk. Maar zijn heup gunde hem geen kans om het orgelpunt te zetten. Met duidelijke pijn liep hij tegen zijn lichamelijke grenzen aan. Bij 5-1 werkte hij nog een matchpunt weg en hield zijn opslag, maar een spelletje verder was zijn Australian Open-avontuur definitief voorbij.

" "

Roberto Bautista-Agut is de nummer 24 van de wereld.

Tweets over Murray: