Niemand beheerst skipiste Adelboden beter dan Hirscher

Marcel Hirscher heeft een record gevestigd door voor de negende keer een wereldbekeroverwinning te behalen in het Zwitserse Adelboden. Nog nooit won een skiër in één skioord zoveel wedstrijden.

Hirscher was zondag in Adelboden een dag na zijn zege op de reuzenslalom ook de beste in de slalomwedstrijd. De Oostenrijker met een Nederlandse moeder was over twee runs 0,50 seconde sneller dan de Fransman Clément Noël.

Marco Schwarz – landgenoot van Hirscher – leidde na de eerste run, maar negen man stonden binnen een tel van hem. Hirscher skiede in de tweede run veruit de snelste tijd. Schwarz miste vervolgens een poortje en viel uit.

In totaal heeft Hirscher 67 wereldbekerzeges achter zijn naam staan. In Adelboden stond hij zestien keer op het podium, waarvan negen keer dus als winnaar.