Sport.be


Filter op sport en datum

  • image
  image

  Toon Aerts klopt Wout van Aert en pakt eerste Belgische driekleur

  Toon Aerts (Telenet Fidea Lions) heeft zich zondag in Kruibeke voor het eerst tot Belgisch kampioen veldrijden gekroond. Hij haalde het in een zinderend duel van Wout van Aert, die naast een vierde opeenvolgende Belgische titel greep. Michael Vanthourenhout mocht als derde mee het podium op.


  • image

  Floretschermers meteen uitgeschakeld in Parijs

  Op de wereldbeker floretschermen in Parijs werd België zondag meteen uitgeschakeld. In de zestiende finales bleken de Denen met 45-40 te sterk voor Miguel Navas, Stef De Greef en Stef Van Campenhout.

  • image

  Derde etappezege voor Sébastien Loeb

  De Fransman Sébastien Loeb (Peugeot 3008 DKR) heeft zondag de zesde etappe in de Dakar gewonnen. Voor Loeb is het zijn derde etappezege in deze Dakar, zijn tweede opeenvolgende. De Franse negenvoudige wereldkampioen rally ontpopt zich zo tot rechtstreekse uitdager van Nasser Al-Attiyah (Toyota Overdrive Racing), die als tweede finishte, op 2:17 van Loeb.

  • image

  Tubeke wint kelderkraker in Leuven

  Tubeke heeft zondag de 21e speeldag in de Proximus League (1B) afgesloten met een 0-2 overwinning op het veld van OH Leuven. Dankzij de overwinning beent de rode lantaarn OH Leuven bij in de stand.

  • image

  Pieter Devos derde in wereldbekerproef, Gudrun Patteet zesde

  Pieter Devos is zondag in het Zwitserse Bazel derde geworden in de tiende wereldbekerjumping van het seizoen. De 32-jarige Vlaams-Brabander vormde met de 14-jarige ruin Apart de snelste combinatie in een barrage met drie. Hij stootte echter één balk af, terwijl de concurrentie foutloos bleef. Martin Fuchs won voor eigen publiek. Met de 13-jarige ruin Clooney was de 26-jarige Zwitser ruim een seconde sneller dan de Nederlander Marc Houtzager en Calimero.

  • image

  Glen Durrant wint Lakeside derde keer op rij

  Glen Durrant (WDF-6) is zondag voor de derde keer op rij wereldkampioen darts geworden bij de BDO-bond. In de finale in de Lakeside Country Club versloeg de 48-jarige Engelsman zijn landgenoot Scott Waites (WDF-18) met 7-3. De setstanden waren 3-1, 1-3, 3-1, 1-3, 2-3, 3-1, 3-1, 3-1, 3-2 en 3-2. Durrant wierp een gemiddelde van 95,19 per drie darts, Waites kwam aan 91,38.

  • image

  Masinga verliest strijd tegen kanker

  De voormalige Zuid-Afrikaanse international Phil Masinga is zondag op 49-jarige leeftijd overleden aan kanker. Dat heeft de Zuid-Afrikaanse voetbalbond bekendgemaakt. De ex-spits verzamelde 58 caps bij de Zuid-Afrikaanse nationale ploeg, waarvoor hij 18 keer scoorde. Masinga leed aan kanker.

  • image
  image

  Messi scoort 400ste competitiedoelpunt

  Lionel Messi heeft in de 3-0 overwinning tegen Eibar zijn 400ste competitiedoelpunt gescoord in de Spaanse Primera Division. De Argentijnse aanvoerder van FC Barcelona was al sinds 2014 de absolute topschutter in La Liga.


  • image

  Wullaert sluit donderdag pas aan op winterstage

  Tessa Wullaert zakt maandag niet af naar het Spaanse Pinatar, waar de Red Flames van 14 tot 23 januari hun winterstage houden. De speelster van Manchester City kampt met een blessure, zo maakte bondscoach Ives Serneels zondag bekend.

  • image

  Jaspers twintigste keer Nederlands kampioen driebanden

  Dick Jaspers (UMB-1) heeft in Berlicum voor de twintigste keer de Nederlandse titel in het driebanden veroverd. De 53-jarige Noord-Brabander was in eigen gouw in een spannende finale net iets sterker dan Jean van Erp (UMB-148). Jaspers had 26 beurten nodig om de 40-38 zege binnen te halen, goed voor een gemiddelde van 1,538 per beurt.

  • image

  Duinkerke te sterk voor Red Wolves

  De Belgische handbalmannen hebben zondagnamiddag een oefenwedstrijd tegen de Franse eersteklasser Dunquerque verloren met 26-23. In de eerste helft hielden de Red Wolves lange tijd gelijke tred, tot doelman Jef Lettens bij 10-9 met een bloedneus naar de kant moest. Naar het einde van de eerste helft toe nam de thuisploeg afstand. De Belgen gingen rusten bij een 15-9 achterstand.

  • image

  Quintanilla slaat dubbelslag bij motoren

  Pablo Quintanilla (Husqvarna) heeft zondag een dubbelslag geslagen in de Dakar bij de motoren. De Chileen won de zesde etappe en wordt ook de nieuwe leider. Kevin Benavides (Honda) arriveerde 1:52 later en werd tweede. De Oostenrijkse titelverdediger Matthias Walkner (KTM) eindigde als derde.

  • image
  image

  Tottenham kan zegereeks van Manchester United niet stoppen

  Manchester United heeft zondag op de 22e speeldag in de Engelse Premier League zijn vijfde competitiezege op rij geboekt. Op bezoek bij Tottenham volstond een doelpunt van Marcus Rashford (44.) voor een zuinige 0-1 overwinning.


  • image

  Japan en Oezbekistan staan in achtste finales

  Japan heeft zich met een 0-1 overwinning tegen Oman in groep F geplaatst voor de knock-outfase van de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. Ook Oezbekistan overleeft de poulefase na een 0-4 zege tegen Turkmenistan.

  • image

  Michael Vanthourenhout behaalt eerste BK-medaille bij elite

  “Meer dan brons zat er niet in”, zei Michael Vanthourenhout na afloop van het BK veldrijden in Kruibeke. “Wout van Aert en Toon Aerts reden een pak sneller op dit lastige parcours.” Nochtans nam Vanthourenhout een heel goede start. “Misschien ging ik iets te voortvarend van start”, gaf hij aan. “Ik wilde voor afscheiding zorgen, maar het ging wel snel en ik kon dat tempo niet aanhouden.”

  • image

  Anderlecht beëindigt stage met 2-1 nederlaag tegen Duitse tweedeklasser

  Anderlecht heeft zondag zijn stage in het Spaanse Pinatar afgesloten met een 2-1 nederlaag tegen Heidenheim, het nummer zes in de Duitse tweede klasse. Fred Rutten verliest zo voor het eerst als coach van paars-wit na de 3-2 zege tegen Hoffenheim van vrijdag.

  • image

  Limbombe gaat met Nantes onderuit

  In de Franse Ligue ging Nantes op de twintigste speeldag met 0-1 onderuit tegen Rennes. Anthony Limbombe zag hoe Damien Da Silva (13.) al vroeg het verschil maakte. De eenmalige Rode Duivel werd in de 84e minuut naar de kant gehaald. Rennes rukt na een 12 op 12 op naar de zesde plaats in de stand, het wisselvallige Nantes is elfde.

  • image

  Mirallas bekert voort met Fiorentina

  Kevin Mirallas heeft zich zondagnamiddag met Fiorentina geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia, de Italiaanse bekercompetitie. De club uit Firenze schakelde Torino uit door met 0-2 te gaan winnen.

  • image

  KV Mechelen klopt Union en blijft leider

  KV Mechelen heeft zondag de topper van de 21e speeldag in de Proximus League (1B) op het veld van Union gewonnen. Malinwa trok in het Dudenpark met 1-2 aan het langste eind en komt opnieuw naast Beerschot Wilrijk aan de leiding in de tweede periode.

  • image

  Georges Leekens gaat Tractor in Iran trainen

  Georges Leekens is zondag aangesteld als de nieuwe coach van Tractor Sazi Tabriz, een traditieclub in Iran. ‘Mack the Knife’ zette zijn handtekening onder een overeenkomst die de 69-jarige trainer tot het einde van het seizoen in Tabriz houdt.


  Anderhalve maand na zijn ontslag bij de Tunesische club Etoile Sportive du Sahel vond Leekens alweer een nieuwe werkgever. FC Tractor, een viervoudig landskampioen in Iran, wordt zijn 26e opdracht als coach.

  • image

  Frédéric Caudron is negende keer Belgisch kampioen driebanden

  Frédéric Caudron heeft zich zondag in Blankenberge voor de negende keer in zijn carrière tot Belgisch kampioen driebanden gekroond. De nummer twee van de wereld nam in de finale met 40-27 de maat van ‘s wereld nummer drie Eddy Merckx. Hij nam daarmee revanche voor de nederlaag die hij vorig jaar leed. De uitslag was toen exact dezelfde, 40-27, maar dan in het voordeel van Merckx.

  • image

  Hanne Desmet vijfde in eindstand, Stijn Desmet tiende

  De shorttrackers Hanne en Stijn Desmet zijn respectievelijk vijfde en tiende geworden in het eindklassement van de Europese kampioenschappen shorttrack in het Nederlandse Dordrecht.


  Vergeleken met een jaar geleden is dat een enorme stap vooruit. Vlak voor aanvang van de Olympische Winterspelen werden Hanne Desmet en Ward Pétré achttiende op het EK in Dresden, de beste Belgische klassering. Stijn Desmet werd toen 25e. Pétré en de inmiddels gestopte Jens Almey plaatsten zich voor de Spelen.

  • image

  Toon Aerts showt kampioenentrui maandag in Otegem

  Maandag wordt in en rond het centrum van Otegem, een deelgemeente van het West-Vlaamse Zwevegem, de 51e editie van de ‘Weversmisdagcross’ of ‘de herkansing van het Belgisch Kampioenschap’ gereden. De dames werken er hun zevende editie af. De kersverse nationale kampioenen Toon Aerts, Mathieu van der Poel en Sanne Cant toppen de affiche.

  • image

  Luca Brecel schakelt titelverdediger Mark Allen in eerste ronde uit

  Luca Brecel (WS-14) heeft zich zondag in het Alexandra Palace van Londen voor de kwartfinales van het Masters snooker geplaatst. De 23-jarige Limburger deed dat door de titelverdediger, de Noord-Ier Mark Allen (WS-6), met 6-5 uit te schakelen. Hij liet daarbij breaks van 75, 50, 140, 88 en 58 optekenen. Allen bood met breaks van 67, 96, 136, 83 en 99 stevig weerwerk.

  • image

  Belgische mannen worden 21ste in aflossing Oberhof

  Het Belgische mannenteam is zondag in de wereldbeker biatlon 21ste geworden in de 4×7,5 km aflossing in het Duitse Oberhof. De zege ging naar Rusland (Maxim Tsvetkov, Evgeniy Garanichev, Dmitry Malyshko en Alexander Loginov). Frankrijk werd tweede op 1:01.1, Oostenrijk derde op 2:18.6.

  • image

  Mathieu van der Poel soeverein naar vijfde Nederlandse titel

  Het Nederlands kampioenschap veldrijden in Huijbergen heeft de verwachte winnaar opgeleverd. Mathieu van der Poel was oppermachtig en pakte zijn vijfde Nederlandse titel op rij.

  • image

  Strugo (wagens), Jacinto (vrachtwagens) en Botturi (motoren) pakken eindzege

  De Italiaan Allesandro Botturi (Yamaha) heeft zondag de 11e editie van de Africa Eco Race bij de motoren gewonnen. De Italiaan had bij aankomst 4:54 voorsprong op eerste achtervolger Pal Anders Ullevalseter, met wie hij de voorbije dagen een intense strijd leverde.

  • image

  Tiende Europese titel voor Sven Kramer

  Sven Kramer (32) heeft voor de tiende keer de Europese schaatstitel allround veroverd. De Nederlandse schaatser van Team Jumbo-Visma liet zich in Collalbo op de afsluitende 10.000 meter niet verrassen door zijn negen jaar jongere ploeggenoot Patrick Roest, de nummer twee van het klassement.

  • image

  Peter Willemsen krijgt ritzege cadeau

  Ton van Genugten, Bernard Der Kinderen en Peter Willemsen (Iveco) zijn in de nacht van zaterdag op zondag uitgeroepen tot winnaar van de vijfde etappe in de Dakar bij de vrachtwagens. De tijd die Willemsen en co. verloren door te stoppen om een andere deelnemer te helpen, werd kwijtgescholden. Het gevolg is dat het trio de rit wint met 49 seconden voorsprong op leider Nikolaev (Kamaz). In de stand schuiven ze op naar de vierde plaats.

  • image

  Brand verlengt haar Nederlandse titel bij de vrouwen

  Lucinda Brand heeft haar Nederlandse titel veldrijden geprolongeerd. Ze sloeg in de slotfase van het kampioenschap in Huijbergen een gaatje met zesvoudig kampioene Marianne Vos en hield stand tot aan de finish. Maud Kaptheijns behaalde het brons voor Betsema.

  • image
  image

  Kielich wint BK bij de beloften

  Timo Kielich heeft het Belgisch kampioenschap veldrijden bij de beloften op z’n naam geschreven. Hij haalde het solo voor Lander Loockx en Niels Vandeputte.


  • image

  Hirscher wint ook slalom in Adelboden

  Marcel Hirscher heeft, een dag na zege in de reuzenslalom in Adelboden, ook de Wereldbekermanche slalom in het Zwitserse skistation op zijn naam geschreven. De Oostenrijker haalde het in een gecombineerde tijd van 1:47.37 voor de Fransman Clément Noël (+0.50) en de Noor Henrik Kristoffersen (+0.71). Voor de 21-jarige Noël was het zijn eerste podiumplaats in de Wereldbeker.

  • image

  Qatar plaatst zich met zesklapper voor tweede ronde

  Qatar heeft zondag makkelijk haar tweede groepsduel gewonnen op de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten. De Qatarezen versloegen in Abu Dhabi Noord-Korea met 6-0. Het team van bondscoach Felix Sanchez won eerder ook het eerste groepsduel met 2-0 van Libanon en is zeker van de tweede ronde.

  • image

  Jente Michels is sterkste bij tweedejaarsnieuwelingen

  Jente Michels kroonde zich zondagmiddag tot Belgisch kampioen bij de tweedejaarsnieuwelingen. Hij soleerde met ruime voorsprong naar de zege in Kruibeke en had aan de finish 1:07 voorsprong op Mauro Delmé. Mathis Avondts pakte het brons.

  • image

  Alvarado pakt Nederlandse titel bij de vrouwen beloften

  Ceylin del Carmen Alvarado heeft in Huijbergen de Nederlandse titel veldrijden bij de vrouwen beloften veroverd. De 20-jarige Rotterdamse reed in het tweede deel van de wedstrijd weg van de concurrentie en arriveerde solo aan de meet. Fleur Nagengast eindigde op gepaste afstand als tweede. Het brons was voor Inge van der Heijden.

  • image

  Duitser Luitz ontwricht linkerschouder

  Enkele dagen na zijn overwinningen in Beaver Creek te zijn kwijtgespeeld voor de groene tafel blesseerde Stefan Luitz zich zaterdag tijdens de reuzenslalom in Adelboden. De Duitser ontwrichtte zijn linkerschouder.


  Na een knappe vierde tijd in eerste manche ging het mis voor Luitz in de tweede run. Zijn schouder ging uit de kom en hij moest opgeven. “Ik heb intussen geen pijn meer, de schouder is terug stabiel”, liet hij zondag optekenen. “Alles zit op dit moment even tegen, maar ik kom dit te boven.”

  • image

  Mertens verliest twee plaatsen op nieuwe WTA-ranking

  Elise Mertens is, een dag voor de start van de Australian Open, op de nieuwe WTA-ranking twee plaatsen gezakt. De Limburgse viel terug naar de veertiende plaats. Ook de andere twee Belgische vrouwen in de top 100 gingen lichtjes achteruit. Zowel Kirsten Flipkens (WTA 50) als Alison Van Uytvanck (WTA 52) verloren één plaats.

  • image

  Organisatie kort tweede etappe in door extreme weersomstandigheden

  De organisatie van de Tour Down Under, die dinsdag start, heeft besloten de tweede etappe van woensdag met 26,9 kilometer in te korten. De reden zijn de extreme weersomstandigheden die verwacht worden. Het kwik zou gaan stijgen tot boven de veertig graden.


  De etappe tussen Norwood en Angaston was oorspronkelijk 149 kilometer lang. Dat wordt nu 122,1 kilometer.

  • image

  Opvallende loting voor Mertens in dubbelspel Australian Open

  • image

  Wim Fissette legt breuk met Kerber uit: ‘Financieel is het misgegaan’

  Wim Fissette is ook dit jaar aanwezig op de Australian Open. De Truiense coach begeleidt niet meer de Duitse Angelique Kerber (WTA 2), maar vond een nieuwe uitdaging bij de Wit-Russische Viktoria Azarenka (WTA 53), ook een oud-nummer één van de wereld en eindwinnares op de Australian Open in 2012 en 2013.


  “Ik heb met Angie een fantastisch jaar gehad”, legde Fissette zondag uit aan Belga. “Maar het is niet gelukt om die overeenkomst te verlengen. De bedoeling was om voor de Masters een akkoord te bereiken. Toen dat niet lukte, heeft zij besloten alleen naar Singapore te gaan. Dat zijn zaken die gebeuren. Onze scheiding had niets met het sportieve aspect te maken. Het lukte financieel niet om er uit te geraken. Ik vond het jammer, want ik werkte graag met haar samen. Maar onze eisen waren te verschillend.”

  • image

  Federer heeft nog geen beslissing genomen over zijn gravelseizoen

  Roger Federer (ATP 3), die de voorbije twee edities van Roland Garros vrijwillig aan zich voorbij liet gaan, heeft nog geen beslissing genomen over zijn gravelprogramma dit jaar. Dat verklaarde hij zondag, een dag voor de start van de Australian Open.


  “Ik heb in mijn voorbereiding niets veranderd ten opzichte van de voorbije jaren”, opende de 37-jarige Federer, zesvoudig winnaar van de Australian Open, waaronder de laatste twee edities. “Mijn lichaam heeft goed gereageerd op de vakantie en ik heb vervolgens hard kunnen trainen, harder zelfs dan ik had verwacht. Ik voel me sterk. Dat hebben jullie misschien al kunnen zien op de Hopman Cup.”
  Over zijn plannen op gravel kon Federer nog steeds niets zeggen. “Daar heb ik nog geen definitieve beslissing over genomen”, liet hij optekenen. “Ik heb er in mijn voorbereiding geen rekening mee gehouden.”

  • image

  Kuchar houdt vlot stand bovenaan

  De Amerikaan Matt Kuchar heeft met een foutloze derde ronde van 66 slagen zijn voorsprong verdubbeld op het Sony Open in Hawaii.


  De veertigjarige Kuchar, die in het verleden al acht keer succesvol was op de Amerikaanse PGA Tour en in november vorig jaar nog de Mayakoba Classic won, putte birdies weg op de holes een, zeven, negen en twaalf waarmee hij zijn totaalscore op 192 slagen bracht, achttien onder par.
  Kuchar, telt met nog een ronde te spelen twee slagen voorsprong op zijn landgenoot Andrew Putnam. Op vier slagen volgen met Keith Mitchell en Chez Reavie, nog twee Amerikanen.

  • image

  Caleb Ewan houdt Sagan af in criterium

  Caleb Ewan (Lotto Soudal) heeft zijn derde (onofficiële) zege van van het jaar beet. De Australiër won zondag in eigen land voor de derde keer het People’s Choice Criterium, een opwarmertje voor de Tour Down Under (15-20 januari). Hij won de wedstrijd eerder ook al in 2016 en 2017.

  • image

  Keisse en De Buyst behouden de leiding

  Iljo Keisse en Jasper De Buyst voeren ook na de derde avond op de Zesdaagse van Bremen nog de leiding aan. Het Belgische duo telt 156 punten. Het Duits-Oostenrijkse duo Achim Burkart/Andreas Graf volgt als tweede in dezelfde ronde, met 124 punten. De derde podiumplaats is voorlopig voor de Italiaans-Zwitserse tandem Simone Consonni/Tristan Marguet (148 ptn). Zij tellen één ronde achterstand.

  • image

  Maradona is met succes geopereerd aan navelbreuk

  Voetballegende Diego Maradona is zaterdag met succes geopereerd in een ziekenhuis in Buenos Aires. Dat maakte zijn advocaat Matias Morla bekend. ‘Pluisje’ onderging een voorziene operatie na een navelbreuk, een verdikking van de navel.


  “De chirurgische ingreep van Diego Maradona is beëindigd. Dank aan God dat alles goed is verlopen”, postte de advocaat op Twitter. De 58-jarige Argentijn moet minstens tot zondagnamiddag nog in het ziekenhuis blijven.

  • image

  Hanssens plaatst zich als enige Belg voor de laatste acht

  Kevin Hanssens heeft zich als enige landgenoot kunnen plaatsten voor de kwartfinales op het Pro-Am snookertoernooi in SC The Trickshot in Brugge.


  De 34-jarige Oost-Vlaming zette in de zestiende finales de Israëliër Amir Nardeia met 3-1 opzij. In de achtste finales was Hanssens, ex-Belgisch kampioen, met 4-1 en een 135 break te sterk voor de Engelse prof Gary Wilson (WS 37). In de kwartfinales krijgt hij de Engelsman David Grace voorgeschoteld.

  • image

  Grote namen bij laatste acht op BK driebanden

  Favorieten Frédéric Caudron, Eddy Merckx, Eddy Leppens en Roland Forthomme hebben zich zaterdag in Blankenberge geplaatst voor de kwartfinales van het Belgisch kampioenschap driebanden.

  • image

  Bart Swings wint marathon in Heerenveen

  Bart Swings heeft zaterdag de tiende wedstrijd om de KPN Marathon Cup gewonnen. Swings, die olympisch zilver won op de massastart, ging in Heerenveen enkele ronden voor het einde versnellen en werd niet meer bijgehaald. De Nederlander Sjoerd den Hertog won het sprintje daarachter om de tweede plaats. De Nieuw-Zeelander Peter Michael werd derde.

  • image

  Nederland en Polen organiseren WK volley voor vrouwen in 2022

  Nederland en Polen organiseren in 2022 samen het WK volleybal voor vrouwenteams. Dat heeft de Wereldvolleybalbond (FIVB) zaterdag meegedeeld.

  • image

  Juventus plaatst zich voor kwartfinales Coppa

  Juventus heeft zaterdag Bologna uitgeschakeld in de achtste finales van de Coppa Italia. De club uit Turijn, die de vier voorbije edities telkens won, haalde het met 0-2 van het nummer achttien in de Serie A.

  • image

  Maaseik blijft ongeslagen

  Maaseik is na elf speeldagen nog steeds ongeslagen in de EuroMillions Volley League. De landskampioen haalde het met 0-3 bij Haasrode Leuven. De setstanden waren 16-25, 23-25 en 24-26. Ook Roeselare won overtuigend bij Gent: 24-26, 21-25 en 16-25.

  • image

  Oostende deelt tik uit aan Antwerp Giants

  Landskampioen Oostende heeft zaterdag de topper in de EuroMillions Basket League tegen vicekampioen Antwerp Giants overtuigend met 44-82 gewonnen. Bij de rust leidde de kustploeg al met 20-36.

  • image
  image

  Beerschot Wilrijk boekt nipte overwinning op Schiervelde

  Beerschot Wilrijk heeft zaterdag met 1-2 van Roeselare gewonnen op speeldag 22 van de Proximus League. Na zeven wedstrijden in de tweede periode loopt Beerschot Wilrijk zo weer drie punten uit op KV Mechelen, dat zondag op bezoek gaat bij Union. Voor Roeselare was het de eerste wedstrijd onder nieuwe coach Juan Gutierrez.


  • image

  74 procent van de deelnemers haalt de rustdag in de Dakar

  Dakar organisator ASO heeft zaterdagavond laten weten dat 74 procent van de deelnemers de rustdag in Arequipa gehaald heeft. Van de 334 ingeschreven voertuigen zijn er nog 247 in koers. In totaal werden er 87 opgaves genoteerd, waaronder die van de Belgische navigator Fabian Lurquin en die van vrachtwagen 523, met Peter Van Delm, Kurt Keysers en Steven Vaesen (Ford).

  • image

  Strugo heeft eindzege zo goed als op zak, Bouwens geeft op

  De Fransman Jean Noel Julien (Optimus Buggy) heeft zaterdag de op één na laatste etappe van de Africa Eco Race gewonnen. Julien had bij aankomst 4:07 voorsprong op zijn landgenoot David Gerard (Optimus Buggy). Jean-Pierre Strugo (Optimus Buggy) eindigde als vijfde, maar blijft in de stand aan de leiding. Zonder pech of ongelukken wint Strugo zondag de Africa Eco Race bij de wagens. Bij de vrachtwagens gaat die eindwinst zo goed als zeker naar Elisabete Jacinto (MAN). Noel Essers, Marc Lauwers en Johan Cooninx (MAN) kenden een mindere dag en reden de 24e tijd. In de algemene stand blijven ze zevende, ze zijn tweede bij de trucks.

  • image

  AC Milan schakelt Sampdoria uit

  AC Milan heeft zaterdag na verlengingen met 0-2 van Sampdoria gewonnen in de achtste finales van de Coppa Italia. Na 90 minuten stond het nog 0-0. Dennis Praet speelde de hele wedstrijd bij Sampdoria.

  • image

  Hazard helpt Chelsea met assist voorbij Newcastle

  Chelsea heeft zaterdag met 2-1 van Newcastle gewonnen op de 22e speeldag in de Premier League. Rode Duivel Eden Hazard leverde in de tweede helft een assist. Voor Hazard was het al de tiende assist dit seizoen, en daarmee is hij de voorlopige assistkoning van de Premier League. In het klassement blijft Chelsea vierde, op tien punten van leider Liverpool.

  • image

  Vanneste verovert dubbeltitel in Manacor

  Jeroen Vanneste heeft zaterdag het dubbelspel gewonnen op het Futurestornooi in het Spaanse Manacor. Aan de zijde van de Fransman Laurent Lokoli, met wie hij het vierde reekshoofd vormde, haalde Vanneste het in de finale met 6-1 en 6-4 van de Zwitser Adrian Bodmer en de Duitser Jakob Sude, het derde reekshoofd. De wedstrijd duurde 1 uur en 5 minuten. De 24-jarige Vanneste pakte zo zijn 19e dubbeltitel op het Futures-circuit. In het enkel heeft hij drie titels op zijn palmares.

  • image

  PSG neemt vlot de maat van Amiens

  Paris Saint-Germain heeft zaterdag op de twintigste speeldag in de Franse Ligue 1 met 0-3 van Amiens gewonnen. Rode Duivel Thomas Meunier maakte de 90 minuten vol voor de bezoekers.

  • image

  Belgische aflossingsploeg naar B-finale

  De Belgische aflossingsploeg heeft zich zaterdag tijdens de Europese kampioenschappen shorttrack in het Nederlandse Dordrecht niet kunnen plaatsen voor de A-finale. Stijn Desmet, Ward Pétré, Rino Vanhooren en Adriaan Dewagtere eindigden in hun halve finale als vierde en laatste. Daardoor komen de Belgen zondag uit in de B-finale. Rusland won voor Frankrijk. Ook de Italianen eindigden, ondanks een val, voor de Belgen. Met de 17-jarige Dewagtere wil bondscoach Pieter Gysel ervaring opdoen in deze discipline van het schaatsen op de korte binnenbaan.

  • image

  Lukaku helpt Lazio met assist aan kwartfinale beker, supporters misdragen zich

  Lazio heeft zich zaterdag geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia na een 4-1 zege tegen derdeklasser Novara Calcio. Jordan Lukaku was goed voor een assist. De aanhang van Lazio liet zich van zijn slechtste kant zien door racistische en antisemitische spreekkoren.

  • image

  Desmet grijpt net naast brons op de 1.500m

  Hanne Desmet is op de tweede dag van de Europese kampioenschappen shorttrack in het Nederlandse Dordrecht als vierde geëindigd op de 1.500 meter. Ze strandde op 55 duizendsten van het brons. Het was de beste prestatie van de dag van de Belgische afvaardiging.

  • image

  Verdonschot is teleurgesteld met derde plaats

  Laura Verdonschot maakte het Sanne Cant tijdens het BK in Oostende in 2016 knap lastig en werd uiteindelijk tweede. Zaterdag pakte ze een tweede medaille op een BK bij de vrouwen elite. In Kruibeke werd het brons. “En daar ben ik toch een beetje teleurgesteld mee”, reageerde de 22-jarige Limburgse.

  • image

  Benteke krijgt eerste speelminuten sinds 1 september

  Crystal Palace heeft zaterdag op speeldag 22 van de Engelse Premier League met 1-2 van Watford verloren. Christian Benteke viel twaalf minuten voor tijd in voor de thuisploeg en maakte zo zijn eerste minuten sinds 1 september. Fulham ging na twee owngoals, waarvan eentje van Denis Odoi, met 2-1 onderuit bij Burnley. Steven Defour kwam niet van de bank bij The Clarets.

  • image

  Iran en Irak stoten door

  Na Iran heeft Irak zich zaterdag in groep D van de Asian Cup in de Verenigde Arabische Emiraten verzekerd van een ticket voor de achtste finales. De Irakezen versloegen Jemen met 3-0. Eerder op de dag won Iran met 2-0 van Vietnam. Iran en Irak zijn zeker van een plaats bij de eerste twee in groep D. Woensdag spelen ze tegen elkaar, met als inzet de groepszege. De eerste twee teams van elk van de zes poules plaatsen zich voor de achtste finales, net als de vier beste derdes.

  • image
  image

  Sels: ‘Dit was wellicht mijn laatste kans’

  Loes Sels droomde van een Belgische driekleur, maar het werd zilver. “Jammer”, zegt ze, “dit was wellicht mijn laatste kans.”


  • image

  De Neve wordt elfde in Altenberg

  Skeletoni Katrien De Neve is zaterdag in het Duitse Altenberg elfde geworden in de zevende manche van de Europe Cup skeleton. De 21-jarige Belgische was 3 seconden en 30 honderdsten trager dan de Duitse winnares Janine Becker. Die was haar landgenote Hannah Neise 38 honderdsten te snel af. De Russische Anastasia Trufanova en de Duitse Luisa Hornung deelden op 76 honderdsten de derde plaats.

  • image

  Biatleet Rösch zet een punt achter zijn carrière

  De 35-jarige biatleet Michael Rösch, die begin vorig jaar voor België aantrad op de Olympische Winterspelen in Pyeongchang, zet een punt achter zijn carrière. Dat heeft hij zaterdag in tranen aangekondigd op een persconferentie in het Duitse Oberhof. “De reden dat ik het voor bekeken houd, is het feit dat ik binnenkort vader word. Dat is de reden dat ik mijn grote liefde biatlon zal verlaten.”

  • image

  Vannieuwenhuyse en Aerts achtste in Königssee

  Bobsleeërs An Vannieuwenhuyse en Sara Aerts zijn zaterdag in het Duitse Königssee achtste geworden in de vierde wereldbekermanche van het seizoen. Mariama Jamanka en Annika Drazek wonnen in eigen land. De Amerikanen Eleana Meyers Taylor en Lake Kwaza werden op 36 honderdsten tweede, de Duitsers Stephanie Schneider en Ann-Christin Strack op 49 honderdsten derde.

  • image
  image

  D’Ambrosio wint GP van Marrakesh en is leider in de Formule E

  Jérôme D’Ambrosio (Mahindra Racing) heeft zaterdag de ePrix in het Marokkaanse Marrakesh gewonnen, dat is de tweede manche van het seizoen in de Formule E. Hij boekte zo zijn derde zege in de racecompetitie voorbehouden voor elektrische auto’s en komt op kop in de stand. Stoffel Vandoorne (HWA Racelab) beëindigde de race niet.


  • image

  Nolito (Sevilla) drie maanden out met kuitbeenbreuk

  Sevilla zal de komende drie maanden niet op zijn Spaanse international Nolito kunnen rekenen. De 32-jarige spits liep op training een kuitbeenbreuk op. Dat maakte zijn club zaterdag bekend. De blessure betekent een ernstige aderlating voor de nummer drie van La Liga.

  • image

  Florent Claude wordt 48e in 12,5 km achtervolging Oberhof

  Florent Claude is zaterdag in de wereldbeker biatlon 48e geworden op de 12,5 kilometer achtervolging in het Duitse Oberhof. Claude, als 40e gestart, maakte vijf schietfouten en eindigde op 5:09.2 van de Noorse winnaar Johannes Thingnes Boe. De WB-leider, die zich drie schietfouten kon permitteren, haalde het voor de Duitser Arnd Peiffer, tweede op 15.1 seconden. De Italiaan Lukas Hofer werd een fractie later derde, op 15.8.

  • image

  Hirscher wint reuzenslalom in Adelboden

  Marcel Hirscher heeft zondag de reuzenslalom in het Zwitserse Adelboden gewonnen. De 29-jarige Oostenrijker was 71 honderdsten sneller dan de Noor Henrik Kristoffersen. De Fransman Thomas Fanara werd op 1.04 derde. Sam Maes kon zich met een 38e tijd niet voor de tweede run plaatsen. Zondag staat er nog een slalom op het programma in Adelboden.

  • image

  Bor pakt de zege in Schotland, Kimeli elfde

  Isaac Kimeli heeft zaterdag de elfde plaats in de wacht gesleept op de Great Stirling XCountry in Schotland. De winst ging naar de Amerikaan Hillary Bor. Die werd door de organisatie nog even de verkeerde kant op gestuurd en had het daardoor niet onder de markt, maar kon alsnog winnend afsluiten. Kimeli eindigde uiteindelijk op plaats elf, op 25 seconden van de winnaar.

  • image

  Lauwaert zestiende in Schotland, de zege is voor een Duitse

  Nina Lauwaert is zaterdag als zestiende en voorlaatste gefinisht in de Great Striling XCountry in Schotland, een jaarlijks veldlooptreffen tussen de beste atleten uit de Verenigde Staten, Europa en Groot-Brittannië, dat met een eigen team aantreedt. De winst ging naar de Duitse Elena Burkard, de nummer zes van het EK veldlopen in december.

Archief