Compliment voor Rutten: ''Hele verbetering in vergelijking met Vanhaezebrouck''

Compliment voor Rutten: ''Hele verbetering in vergelijking met Vanhaezebrouck''

Fred Rutten wist in zijn eerste vier matchen als Anderlecht-coach slechts vier punten te pakken. Desondanks heeft de Nederlandse oefenmeester clubicoon Gille Van Binst deels al kunnen overtuigen. Van Binst vindt Rutten in vergelijking met Vanhaezebrouck een stap voorwaarts.

”De resultaten zijn zeker nog niet wat ze moeten zijn en het spel is verre van spectaculair, maar er zit nu tenminste wel wat lijn in. Er is meer duidelijkheid. Rutten heeft een duidelijk systeem en een vaste basisploeg ingevoerd. Ik ben misschien nog van de oude stempel, maar persoonlijk vind ik dat een hele verbetering in vergelijking met zijn voorganger”, zegt Van Binst in gesprek met Het Nieuwsblad.

Van Binst denkt dat de Anderlecht-spelers baat hebben bij vastigheid. ”Vanhaezebrouck heeft nooit met een echte typeploeg gespeeld. Rutten doet dat wel. Dat zorgt voor meer vertrouwen bij de spelers en betere automatismen. Er staat iets waarop ze kunnen verder bouwen.” De ex-Rode Duivel beseft dat er alleen geen tijd is om te bouwen. ”Als Rutten genoeg tijd krijgt, dan zie ik het helemaal goed komen met Anderlecht. Alleen heeft hij die tijd niet”, besluit Van Binst.

Lees ook: Van Binst streng voor Arnesen en Verschueren: ”Is voor mij een raadsel”

Lees meer over:Jupiler Pro LeagueRSC Anderlecht