KV Mechelen mist topschutter De Camargo twee matchen in titelstrijd

KV Mechelen mist topschutter De Camargo twee matchen in titelstrijdFoto:
Photo News

De Camargo kwam in het begin van de thuiswedstrijd tegen Westerlo (3-0) weg met geel, nadat de spits bij een duel zijn studs op het scheenbeen van Ambroise Gboho had geplant. De Reviewcommissie was echter unaniem: De Camargo had rood moeten krijgen. Na het zien van de tv-beelden gaf ook scheidsrechter Lothar D’hondt dinsdag ter zitting van de Geschillencommissie toe dat de Braziliaanse Belg uitgesloten had moeten worden. Daardoor kon het Bondsparket zijn vervolging voortzetten, met twee speeldagen schorsing als gevolg.

KV Mechelen mist zo een belangrijke pion in de strijd om de tweedeperiodetitel, die Malinwa de promotie naar de hoogste afdeling zou opleveren. De 1B-topschutter mist de competitieduels tegen Tubeke (15 februari) en Union (22 februari).