Sting komt op 8 juli naar Gent Jazz Festival

Sting komt op 8 juli naar Gent Jazz Festival


Met zijn nieuwe tour trakteert de ex-frontman van The Police zijn fans op al zijn hits.

Foto: Photo News


Sting vormde samen met drummer Stewart Copeland en gitarist Andy Summer de Britse band The Police. De groep is vooral bekend van hits als ‘Message In A Bottle’, ‘Roxanne’, ‘Every Breath You Take’, en ‘Can’t Stand Losing You’, bracht vijf studioalbums uit, won zes Grammy Awards en werd in 2003 opgenomen in The Rock and Roll Hall of Fame.

In 2007 en 2008 ging The Police na een pauze voor soloprojecten op reünietournee, waarbij op 8 oktober 2007 België aan de beurt was met een uitverkocht optreden in het Sportpaleis. Het tweede concert, gepland voor 9 oktober 2007, werd afgelast wegens stemproblemen bij Sting. Op 7 juni 2008 speelde The Police zijn laatste Belgische show op TW Classic. Met de Europese tournee ‘My Songs’ blikt frontman Sting nu terug op zijn carrière.

Tickets voor de festivaldag zijn vanaf vrijdag 15 februari te koop via www.gentjazz.com. Eerder werden de namen van Gregory Porter, Diana Krall & John Zorn “Bagatelles” al bekendgemaakt.