Vreven wil niet voor saaie clubs werken

De fans van NAC Breda droegen Stijn Vreven op handen. Na dat avontuur stroomden er wel wat aanbiedingen binnen, Vreven hapte pas toe bij een aanbieding van Beerschot Wilrijk. “Er is hier altijd beroering, het is nooit saai”, merkt Vreven op.

“Net als NAC is dit een club met een grote en luide achterban. Veel stemmen betekent veel meningen. Dat stoort me niet. Ik wil niet met saaie clubs werken waar geen ambitie leeft. Ik hou van de druk van het moeten. Als de club me dat niet oplegt, leg ik die druk mezelf wel op. Maar hier hoeft dat dus niet”, geeft hij aan bij Sport/Voetbalmagazine.

“Als er één ding mij gelukt is, dan wel dat we hier een wij-gevoel hebben kunnen creëren.” Beerschot Wilrijk staat bovenaan in de strijd voor de tweede periodetitel en maakt zo een reële kans op een promotie naar de Jupiler Pro League.

Vreven kreeg dit seizoen al wat kritiek te slikken. Denk maar aan het incident met Wouter Vrancken na de thuismatch tegen KV Mechelen. Vreven noemde zijn collega een amateur.

“Op niet alles wat ik doe of zeg, ben ik fier, maar dat houdt mij ook scherp. Zware verantwoordelijkheid vind ik een lekker gevoel.”

“Ik sta letterlijk voor de kar, trek iedereen mee in mijn enthousiasme. Als er één ding mij gelukt is, dan wel dat we hier een wij-gevoel hebben kunnen creëren. Wij zijn het beste team in deze reeks. Dat was niet simpel. Verliezen is hier al zo lang geleden dat het not done is geworden.”