Ajax is gewaarschuwd: 'AZ is de beste ploeg na de winter, dus we moeten goed zijn'

Ajax is gewaarschuwd: 'AZ is de beste ploeg na de winter, dus we moeten goed zijn'

Erik ten Hag wil dat Ajax zondagmiddag tegen AZ met veel scherpte en intensiteit aan de aftrap staat. De wedstrijd tegen de Alkmaarders is voor Ajax de derde wedstrijd in acht dagen en het zware programma lijkt zijn tol te eisen in de selectie van Ten Hag.

Woensdagavond tegen PEC speelden Hakim Ziyech en Frenkie de Jong vanwege lichte pijntjes niet mee. Ook Noussair Mazraoui en Dusan Tadic waren nog onzeker voor het uitduel in Alkmaar, maar volgens De Telegraaf kunnen die vier spelers als ze geen terugslag krijgen gewoon spelen. Ten Hag hoopt dat zijn spelers kunnen leveren. “De intensiteit moet heel hoog zijn. Die eis leggen we de spelers op, maar dat moeten spelers ook van zichzelf eisen.”

“Ze moeten mentaal scherp zijn”, zegt Ten Hag op de persconferentie, opgetekend door De Telegraaf. “Dat is een vraag aan het hoofd. De spelers hebben daarin ook hun eigen verantwoordelijkheid. Ze moeten zorgen dat ze er klaar voor zijn en weten waar het om gaat. AZ is de beste ploeg na de winter, dus zullen we goed moeten zijn.”

Lees meer over:EredivisieAjax