Andrea Tafi breekt sleutelbeen en zal Parijs-Roubaix niet rijden

Andrea Tafi moet zijn droom definitief vaarwel zeggen na ernstige blessure

Kevin Vanbuggenhout

Kevin Vanbuggenhout
| 12 reacties

Om zijn conditie op peil te houden, deed de 52-jarige ex-winnaar van de Helleklassieker onder andere mee aan Gran Fondo’s. Op één van die wedstrijden is het fout gelopen. Tafi is ten val gekomen en moest voor een scan naar een ziekenhuis in Toscane. Het verdict was onverbiddellijk: sleutelbeenbreuk.

Een sleutelbeenbreuk enkele weken voor Parijs-Roubaix sluit een eventuele deelname dan ook volledig uit. De resterende tijd is veel te kort om te kunnen revalideren. Zijn droom gaat dus niet in vervulling. Tafi had gehoopt nog eens te kunnen meedoen aan de wedstrijd die hij in ’99 won, maar het is tevergeefs.

12 reacties

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.