Simons moest een klik maken bij Club Brugge: “Je moet een lijn trekken”

Simons moest een klik maken bij Club Brugge: “Je moet een lijn trekken”

Timmy Simons is tevreden met zijn rol als hulptrainer bij Club Brugge. Tegenover Het Laatste Nieuws geeft de oud-middenvelder van Blauw-Zwart toe dat hij een de knop moest omdraaien.

“Je moet een lijn trekken, afstand nemen”, begint Simons. “We ‘zwanzen’ wel nog eens, maar je moet weten wanneer. Niet gemakkelijk, want gasten als Ruud (Vormer, red.) en Hans (Vanaken, red.) ken je héél goed. Je hebt lief en leed gedeeld. Toch is de beleving even groot.”

Zijn functie kan soms ook frustrerend zijn. “Ik ben even blij met een zege als toen ik speler was. Frustrerend is dat je nu pas voor of na de match kan bijsturen. Vroeger kon dat sneller op het veld, nu moet je alles opstapelen en ben je na de match ‘opgedraaid’ (lacht).”

Lees meer over:Jupiler Pro LeagueClub BruggeTimmy Simons